Проведе се 17. китайски езиков мост за ученици

С голямо задоволство и гордост искаме да споделим нашите резултати от 17-я Китайски езиков мост за ученици, проведен в аулата на великотърновския университет със съдействието на Посолството на КНР и Институт Конфуций-ВТУ.
Нашите възпитаници спечелиха 2-ро място за Васко Васков от 10В, Специална награда за изключителен талант – Силвана Славчева от 10В, Награда за най-добър учител по китайски език за д-р Яна Шишкова, г-жа Лъчезара Пръвчева и г-жа Лиу Мин.
Габриела Паскова от 9В, Силвана Славчева и Васко Васков от 10В показаха изключителна борбеност, красота на изразните средства, очароваха залата със своя дух, свободно боравене с езика и възхищение пред китайската култура.
Поздравяваме нашите приятели от русенското СУ „Васил Левски“ с първото място за Рая Попова! Стискаме палци за международните турове! Поздравяваме и отделно Стефани Тодорова от СУ „Максим Горки“, Стара Загора, която ни зашемети с изключително изпълнение на пекинска драма!
Благодарим за цялата организация г-н Ян Тиен от Посолството на КНР, директорите на Институт Конфуция ВТУ доц. д-р Искра Мандова и проф. Дун Юенсин, зам. ректора на ВТУ доц. д-р Анна Иванова за прекрасното домакинство и чудесната организация, както и изключителното отношение към китаистиката на България от община Търново в лицето на неповторимия зам. кмет Нейко Генчев! Също почетните гости Нейно Превъзходителство временно изпълняващата длъжността посланик на Китай Уан Мин, директорите на Институт Конфуций-София г-жа Колева и проф. Чън Ин, доц. д-р Антония Цанкова.
Благодарим и нашия директор г-н Александър Евтимов и зам. директор г-жа Галя Божилова и Катлин Златкова за подкрепата и здравия гръб!
Благодарим на нашите учители – д-р Яна Шишкова, г-жа Лъчезара Пръвчева и г-жа Лиу Мин за всеотдайния труд, за творчеството и духа, за подкрепата и менторството, които даряват на учениците ни всеки ден. Поздравяваме Ви с приза „най-добър учител на България по китайски език“!
Най-вече благодарим уникалните ни ученици, които бяха с нас през цялото време, а още 30 от тях дойдоха в деня на самото състезание за подкрепа в Търново. Почти половината от всичките ни възпитаници направиха една уникална агитка, която показа възпитание, култура, радост, подкрепа за всички участници. Отделно благодарим на Славяна Хранова от 12В, която помогна на Габриела паскова да създаде уникален танц с ветрило и меч! Както и на Рая Валешкова, която организира тайна изненада с подобаващо посрещане на нашите победители в училище!
Поздравяваме всички колеги от Русе, Стара Загора и ЧСУ “Евлоги и Христо Георгиеви” с постиженията на възпитаниците им и желаем на участници, учители, родители, победители крепко здраве, многобройни успехи и високи цели!

Leave a Reply