Викторината Japan Bowl 2023

На 14.10.2023г. в столичния хотел „Хемус“ се проведе петото издание на Japan Bowl Bulgaria – състезание-викторина, насочена към ученици, изучаващи японски език и култура в българските училища. Като член на журито на състезанието беше господин Кенто Мураки, секретар по културните въпроси в посолството на Япония в София.
В състезанието взеха участие общо 20 отбора от училища и школи с преподаване на японски език от цялата страна. Всички те премериха познанията си по японски език и култура, като в заключителния кръг на състезанието останаха само три отбора, които трябваше да се борят за първото място.138 СУЗИЕ се представи с общо 6 отбора. Три отбора бяха от 11“б“ клас и по един отбор съответно от 9 „б“,10 „б“ и 12 „г“ клас.
Отборът на 10 “б“ клас,с името Фуджисан, с участници Гергана Радулова, Дарина Цолева и Борис Терзиев се класираха на второ място в крайното класиране. Важо е да отбележим,че сред всички 20 отбора, техният отбор беше на първо място по брой точки от всички отбори след първи кръг. Победителите получиха трофеи, грамоти и предметни награди, а за всички участници в състезанието бяха осигурени брандирани тениски за спомен от викторината.
Наред с това се състоя и Кири-е демонстрация, на която майсторът по Кири-е, г-н Юске Шимомура, направи кратко представяне на изкуството, както и демонстрация.

Благодарим на всички ученици,които се престрашиха и взеха участие в състезанието, показвайки много познания за Япония.

СПИСЪК С УЧАСТНИЦИТЕ ОТ 138 СУЗИЕ

9 „Б“ клас

Алек Манолев
Зорница Широва
Антония Колева

10 „Б“ клас

Гергана Радулова

Дарина Цолева

Борис Терзиев

11„Б“ клас

1-ви отбор

Александра Йорданова

Александра Пеева

Михаела Димитрова

2-ри отбор

Габриела Костадинова

Михаил Костов

3-ти отбор

Дара Василева

Диляна Кюркчиева

Марта Иванова

12„Г“  клас

Боян Ламбев

Тодор Желязков

 

 

Leave a Reply