Японски кабинети – Мицубуши

Из ученическия живот на паралелките с интензивно изучаване на японски език

 Представяне на японските паралелки

Връчване на почетна грамота на посланика на Япония на 138.СОУ

Връчване на почетна грамота на посланика на Япония на 138.СОУ „проф.Васил Златарски“за принос  в развитието на японо-българските отношения в областта на образованието на 12.09.2014 г.

Ч Е С Т И Т О!

84 години от рождението на проф. Икуо Хираяма

ПОСЕЩЕНИЕ НА КУЛТУРНОТО АТАШЕ НА ЯПОНИЯ Г-ЦА МИВАКО ТОКУМИЦУ В 138 СОУ

Президентът на организацията  София Фемили г-н Курамочи посети 138 СОУ „Проф.Васил Златарски“. Организацията ни предлага културен обмен с училище “Ikebukurodaiichi elementary school“. В обмена ще се включат Ученици от 1 до 6 клас .

ДЕЙНОСТИ НА ПАРАЛЕЛКИТЕ С ИНТЕНЗИВНО ИЗУЧАВАНЕ НА ИЗТОЧНИ ЕЗИЦИ

21- И КОНКУРС ПО ОРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО НА ЯПОНСКИ ЕЗИК

За трета поредна година японските паралелки на 138 СОУ излъчиха свои участници на ежегодния конкурс за ораторско майсторство по японски език, организиран от Японското посолство. Даниела Евтимова от 8.в клас и Йоана Кръстева от 10. в клас се представиха с речи на тема, съответно „Приятелство” и „Стойността на живота”. Възпитаничките на паралелките по японски език се справиха прекрасно със задачата да представят речите си пред японско жури и многобройна публика и бяха отличени с грамота за участие. Благодарим им за положените усилия и приветстваме нови изяви на всички японисти, желаещи да се участват в конкурса занапред.

Даниела Евтимова от 8.в клас

Йоана Кръстева от 10. в клас

Поздравления на участниците и благодарности на г-ца Мария Бауренска и г-н Любомир Чолаков за всеотдайната работа и съпричастност към успехите на учениците!