Постижения

Обучение по География и икономика

Географското мислене е от изключителна важност при обучението по География и икономика. Ученици от седми клас показаха знания и компетентности при обсъждането на важни въпроси свързани с икономическите дейности в Европа. При уроците за дейност всеки ученик има възможност за географско проучване и представяне на материал по определени правила. Поздравления!

Проучване по време на онлай обучение

Онлайн обучението има две страни: положителни и негативни. Част от учениците са отговорни към поставените задачи и показват отлични резултати. При презентирането по определена тема проличават компетентностите по различните предмети, български език, информационни технологии, география и история.
Благодаря на учениците за споделените прекрасни пътешествия!
г- жа Живка Владова
 
Александра Тодорова от 9А клас спечели златен медал на Републиканското първенство по баскетбол за девойки до 19 г. и стана заедно с отбора си „Шампион 2006“, шампион на България за девойки за 2021 г. Столичанки измъкнаха победата от домакина Берое след инфарктна победа с 58:57. Така „Шампион 2006“ завърши без поражение в турнира.

Цвети Богданова се класира на първо място в първото онлайн държавно първенство по таекуон-до ITF (Online Corona Challenge)

Българската федерация по таекуон-до ITF организира първото „Държавно първенство по форма – Online”. Състезанието се проведе на 26 април през официалната онлайн платформа на ITF. Цвети Цветомирова Богданова, ученичка в шести клас на 138.СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ и състезател в таекуон-до клуб „Левски-Ангели“, се класира на първо място в дисциплината форма, момичета 8-7 гуп.

Ученици от 138 СУЗИЕ участваха през учебната 2018 – 2019 г. в международен проект на ASEF Class network на Фондация Азия-Европа ASEF project „TEENS ACTIONS FOR CHANGES  (2019)“ В проекта се включиха ученици на възраст между 12 18 години  и учители от училища в Европа и Азия, които се обединиха за да подкрепят глобалните цели за устойчива развитие. Възприемайки подход основан на правата на човека и Парижкото споразумение за изменението на климата, този проект цели да помогне на младите хора да намерят вдъхновение, достъп и обмен на информация, идентифициране на проблеми, участие и предприемане на действия за решаване на тези глобални проблеми и подобряване на техните местни общности. Като цяло проектът е свързан с това да се даде възможност на участниците да развият съвместни компетенциии  креативно мислене и предприемачески умения за цял живот.

Отново с награда

Личност на Годината „Пазител на традициите“ – г-жа Дарена Попова

Проектът на 138.СУЗИЕ „Професор Васил Златарски“ ‘Theatre as a bridge for facilitating communication between national and multicultural’ по програма Еразъм+ КА229 е награден от ЦРЧР за цялостно качествено изпълнение.

Вики е от осми клас в китайската ни паралелка. Тя е изключително упорит и отдаден на победата човек! Гордост е да е в нашето училище. Вярваме, че ще прослави България по целия свят, като смайва и с перфектен китайски език! Честит ЗЛАТЕН МЕДАЛ! Браво! 加油!

На 11.05.2019 г. ученичката Зорница Попова от 2 „б“ клас получи грамота за най – добра рисунка в „Конкурс за доброто“.

Ния Ракова се завърна от Световното първенство по танцово шоу: DanceStar World Finals 2018 с 2 сребърни купи, като част от отбора на Роберта балет. Световните титли бяха завоювани в категория Продукция с танц „Бялата Фея“ и с танц „Пустинно цвете“- Опън, Формация и двата с по 18 деца.

Роберта балет бе част от 11-тото издание на шампионата, провел се в Хърватия между 23-27.05. като затвърди Световната си титла за 9-ти път. Тази година отборът се завърна с общо 11 купи, от които 3 Световни титли, 6 сребърни купи и 2 бронзови.

DanceStar World Finals е много повече от едно танцово състезание, това е събитие, което поставя страстта на танцуването над всичко и допринася за изграждането на отборния дух. В състезанието вземат участие над 7000 танцьори от цял свят от над 60 държави, в различните дисциплини и възрастови групи и се излъчва от над 12 национални телевизии.